etru
Otsi
Projekt „Kõrge tootlikkusega tööjõud tööstusettevõtete jaoks. Samad meetmed – uued võimalused“

Projekti uudised. Juuni – juuli 2011.

11 august 2011

Projekt „Kõrge tootlikkusega tööjõud tööstusettevõtete jaoks. Samad meetmed – uued võimalused“ jätkas oma tööd tööpraktika ja täiendõppe korraldamiseks metallitööstuse valdkonnas suvel 2011. a. Juunis ja juulis viidi läbi karjäärinõustamine kahele grupile. Osalejad said teadmisi tööturu hetkeolukorra kohta, tutvusid tööandjate nõudmistega, käitumise reeglitega töövestluse ajal ja teiste kasulike teadmistega tööturule suundumiseks. 14 inimest soovis osaleda ka individuaalsel nõustamisel. Kõik 17 inimest, kes osalesid grupis läbiviidaval  karjäärinõustamisel, koostasid korrektse CV vene, eesti või inglise keeles. Grupis läbiviidavat ja individuaalset nõustamist korraldatakse projektis iga kuu, registreerida end võib projekti kontoris aadressil Peetri pl 3-2, 1. korrus, või telefonil 58 507 901.

Augustis lõpetas õppe esimene ja alustas õpet teine õppegrupp metallkonstruktsioonide koostelukksepa erialal. Esimese grupi lõpetajatest leidsid tööd omandatud erialal kaks inimest. Plaanis on metallkonstruktsioonide koostelukksepa koolitus läbi viia veel kahele grupil.

Augusti alguses alustas õpet arvjuhtimisega metallitöötlemispinkide operaatori (CNC operaator) esimene koolitusgrupp. Aasta lõpuni võivad koolitusel osaleda veel 20 inimest. Plaanis on ka avada arvjuhtimisega metallitöötlemispinkide operaatori-seadistaja koolitusgrupp.

Juunis-juulis osales tööpraktikal kokku 15 inimest keevitaja ja koostelukksepa erialadel ettevõtetesCargotec Estonia AS jaBulvarest OÜ. Alates juulist on projektis osalejatel võimalus läbida tööpraktika ettevõttesNarva-Bark AS. Praktikakohtade leidmiseks Narva ja Sillamäe ettevõtetes tehakse projektis pidevalt tööd.

Kui Te soovite tööpraktikat läbida või täiendada oma kvalifikatsiooni metallitöötluse erialadel, ootame Teid projekti kontoris aadressil Peetri pl 3-2, 1. korrus, lisainformatsioon telefonidel 58 507 901, 58 506 511.


Oksana Gurõljova
projektiinfoassistent 

Complain to admin on this comment

Reason of complain: