etru
Otsi
Projekt „Kõrge tootlikkusega tööjõud tööstusettevõtete jaoks. Samad meetmed – uued võimalused“

Projekti uudised. Jaanuar 2012

8 veebruar 2012
Projektis „Kõrge tootlikkusega tööjõud tööstusettevõtete jaoks. Samad meetmed – uued võimalused“ jätkusid aktiivsed tegevused tööpraktika ja erialaõppe korraldamiseks töötutele, kellel on  vastav kvalifikatsioon või erialane kogemus metallitööstuse valdkonnas.

Jaanuaris toimus edukate kandidaatide valik ning on alanud õpingud esimestes arvjuhtimisega metallilõikepinkide  ja MIG/MAG keevitaja sertifitseerimise koolituste gruppides.  Jätkub vastuvõtt tõstukijuhi koolituse gruppidesse. Sellest koolitusest saavad osa võtta need,  kes on võetud töötuna arvele Töötukassas, kellel on soov ja võimalus õppida ning soovitavalt ka töökogemus   metallitööstuses.  Päevase õppe õpilased ja vanaduspensioni saajad ei saa  kursustest osa võtta.

Projekti raames on endiselt võimalik läbida tööpraktikat pingitöölise ja keevitaja erialadel.  Jaanuari kuus läbiti tööpraktikat sellistes metallitöötlusettevõtetes , nagu Komas Estonia OÜ (Cargotec Estonia AS),  Bulvarest OÜ, Saides Narva OÜ, TPC Narva OÜ и  Steelmaster Temt OÜ. Praktika läbis 11 inimest, neist 3 oli edukalt tööle rakendatud.

Toimiva ja efektiivse koostöövõrgustiku  loomine ja arendamine on üks olulistest projekti eesmärkidest ning projekti meeskond pöörab sellele erilist tähelepanu. Selle aasta jaanuaris korraldati mitu üritust, mille eesmärgiks oli asetada rõhku tööandjate ja Töötukassa koostöö arendamisele. Projekti spetsialistid viisid läbi uuringu tööandjate ja Eesti Töötukassa Narva Büroo  esindajate arvamuste kohta tööturu hetkeolukorrast. 31. jaanuaril toimus tööandjate, Töötukassa esindajate ja projekti spetsialistide ümarlaud. Ümarlaua kohtumisel  olid esitatud projekti põhilised saavutused ja tulemused. Eesti Töötukassa Narva Büroo juhataja Jelena Kuzmina tutvustus Töötukassa teenuseid ning rääkis, mida uut on oodata asutuse töös 2012. aastal. Kõik kohtumisel osalejad said võimaluse  jagada oma arvamusi murettekitavate küsimuste ja probleemide kohta, mis on seotud tööturuga. Samuti saavutati kohtumisel mitmeid kokkuleppeid  tööandjate ja Töötukassa vahelise koostöö arendamiseks ja süvendamiseks tulevikus.


Lisainfo: Anna Zavorotnaya, projekti infoassistent, tel. 58 507 901,
e-post: anna.zavorotnaja@gmail.com



Complain to admin on this comment

Reason of complain: